Inghetata cremoasa de porumb

Ingrediente:
400 g porumb din conserva Bonduelle ( nu folositi porumb congelat)
20 buc. biscuiti digestivi
100 g unt topit
100 ml apa
200 g crema de branza ( mascarpone,philadelphia, ceva fin de la delaco)
2 buc zahar vanilat
200 g inghetata de vanilie
100 g zahar ( miere)
2-3 nuci + 2 linguri zahar pt decor
De ce intotdeauna ne gandim ca pentru un desert se pot folosi doar fructe? E timpul ca legumele sa se transforme in reginele delicioase si savuroase a celor mai fine si cremoase deserturi.
Biscuitii se dau prin masina si amesteca impreuna cu untul topit si un zahar vanilat. Pasta obtinuta se preseaza intr-o tava cu fundul detasabil si se formeaza blatul.
Porumbul din conserva se clateste cu apa si se pune la fiert 2-3 minute cu apa si zaharul. Se lasa la racit 5 minute , apoi se bate cu blenderul pana devine o pasta.Aceasta se strecoara prin sita fina si se arunca cojile rezultate.


Branza se amesteca impreuna cu pireul de porumb si un zahar vanilat, apoi se adauga inghetata si se omogenizeaza totul. Crema obtinuta se toarna peste baza de biscuiti si se pune in congelator pentru cel putin 4 ore.

Cele 2 linguri de zahar se caramelizeaza si se adauga nucile tocate, se amesteca rapid si se rastoarna pe un tocator de lemn. Cand s-a racit se toaca cu un cutit.
Se scoate cu 15 minute inainte de servire, se scoate din forma si se pune pe platou, se presara cu nuca caramelizata se portioneaza si se serveste .

Comentarii