Briose cu morcovi baby Bonduelle

Am participat cu aceasta reteta acum ceva timp la un concurs organizat de Bonduelle , unde a luat si un premiu, asa ca astazi o impartasesc si cu voi, asa veti face piticilor vostri o surpriza dulce si sanatoasa.Aceasta prajitura  imita ca textura si gust celebra prajitura de craciun, doar ca este mai sanatoasa , mai usor de preparat si contine mai putine calorii. Si in plus camufleaza cu succes morcovii ...

Ingrediente:

150 g Morcovi tineri Bonduelle, extra-fini, 425 ml
250 g faina alba
115 g zahar
7 g praf de copt
1 buc ou
250 g iaurt grecesc
4 linguri ulei
2 linguri nuci macinate
2 linguri stafide
1 buc zahar vanilat

Mod de preparare :

    Intr-un bol amestecam iaurtul cu oul si uleiul (in loc de ulei daca doriti puteti folosi unt topit si racit), apoi adaugam morcovii striviti cu furculita sau facuti piure.
      Faina se amesteca cu zaharul, nuca macinata, stafidele si praful de copt , peste ea se adauga compozitia de iaurt si se omogenizeaza.
    Se repartizeaza in 12 forme de briose care se coc la 200 grade ( cuptorul trebuie incalzit dinainte) timp de 35 minute.
    Se pot pudra cu zahar vanilat, orna cu frisca si fulgi de ciocolata sau decora cu glazura de zahar.

Comentarii