Cornulete fragede

Aceste cornulete se faceau inainte, pe cand eram eu copil , la toate nuntile din satul bunicilor. Orice petrecere avea in meniu cornulete cu magiun. Chiar daca timpul a trecut si produsele de patiserie au luat locul celebrelor cornulete, eu inca le prepar fiului meu. Sunt o alternativa sanatoasa la toate adaosurile, amelioratori , conservanti si altor chimicale care se gasesc in cornurile atat de pufoase si frumos ambalate , de la market.
Ingrediente :
- 450 g faina alba
- 100 g smantana sau iaurt
- 50 g zahar pudra
- un ou
- 200 g osanza ( unt , grasime)
- 1 buc praf de copt
- un varf de lingurita de sare
- 100 g de magiun de prune Topoloveni
- zahar pudra vanilat
Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Grasimea se freaca impreuna cu cele 50 de g de zahar, cand zaharul incepe sa se topeasca se adauga oul si smantana, apoi faina. Se framanta un aluat, usor sfaramicios, care se pune in folie si se lasa jumatate de ora in frigider .

Se portioneaza si se fac foi rotunde care se taie in asa fel incat sa formeze triunghiuri lungi.
Pe fiecare triunghi se pune cate putin magiun si se ruleaza. Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si se pun in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20 minute . Cat sunt calde inca, cornuletele se pudreaza din belsug cu zahar pudra vanilat.



Magiunul Topoloveni este un produs minunat,  100% natural, fara zahar adaugat si fara conservanti, fara E-uri si fara gluten, respectand reteta autentica de acum 101 ani, facut cu doar un singur ingredient : prune  ecologice, din plantație românească. Calitatea acestuia l-au facut cunoscut in intreaga lume. In plus, a primit numeroase premii si distinctii. Aliment-medicament poate fi consumat si de catre persoanele cu diabet si chiar poate fi oferit chiar şi copiilor mici începând cu vârsta de 6 luni. Magiunul de prune Topoloveni conţine 97% fibre naturale, deci ajută la pastrarea sănătăţii sistemului digestiv şi uşurează tranzitul.Consumul de magiun Topoloveni poate previne apariția diabetului de tip 2, a aterosclerozei, a bolilor cardio-vasculare, a bolilor vasculare cerebrale precum şi a unor tipuri de cancer. Are efecte benefice asupra sănătății sistemului osos, fiind indicat tuturor datorită conținutului  de bor, care previne apariția osteoporozei, facilitează asimilarea calciului, magneziului și a vitaminei D. Are efect anti-stres, întăreşte sistemul imunitar, conţine xylitol natural, care oprește demineralizarea dinților, fier, seleniu, vitamine, magneziu şi antioxidanţi care previn îmbatrânirea.

 Un borcan de magiun Topoloveni costă numai 10.50 lei în magazinul online si poate fi achizitionat si din Bucureşti , unde îl găsiţi la acelaşi preţ onorabil în magazinele propii din Str. C.A. Rosetti, nr. 26, Sector 2 si din Bd. Carol I, nr 57, Sector 2. De la aceste magazine puteţi să beneficiaţi de oferte exclusive. De asemenea il gasiti si la diverse magazine partenere.

Comentarii