Ice Tea iti potoleste setea vara asta

În timpul verii, nimic nu este mai plăcut şi  mai revigorant  decât  o băutură rece.  Şi ce altă băutură poate fi mai gustoasă şi mai sănătoasă decât un ceai cu gheaţă, rece și bun?

Ice Tea este probabil cea mai bună opţiune pentru a-ţi potoli setea, pentru a te hidrata şi pentru a-ţi potoli pofta de răcoritoare în timpul verii. Ice tea este cea mai bună alternativă la băuturile pline de zahăr şi îndulcitori, cu potenţiatori de arome şi mai rău... cu aromă de " ceva".
În afară că este sănătos, Ice Tea  este o infuzie răcoritoare făcută din ingrediente naturale. Odată cu sosirea verii, organismul începe să ne ceară băuturi reci,  iar un pahar de ceai în care se lăfăiesc nestingherite câteva cuburi de gheaţă ar potoli poftă de răcoare.
Atunci când prietenii ne fac o vizită în locul unui pahar de suc plin de chimicale le putem oferi o alternativă sănătoasă şi la fel de gustoasă, un ceai delicios cu gheaţă .
Pentru a face ceai rece se poate folosi , practic ,orice tip de ceai ( ceai negru , ceai roşu , ceai alb, ceai verde ) , chiar se poate face , de asemenea , cu rooibos sau infuzii de fructe . Acestea din urmă sunt foarte recomandat pentru copii şi persoanele în vârstă. Dar nu mai bine să le cumpărăm gata pregătite şi noi doar să facem infuzia?
Astăzi vreau să va prezint nişte ceaiuri care ridică această băutură la rang de artă... delicioasă și pe care le-aș servi prietenilor mei.

Ceaiul de fructe cu mere, pere şi căpşuni este ideal pentru a fi servit lângă prăjiturele din aluat pufos şi aromat. O infuzie delicioasă de mere, pere şi căpşuni de culoare roşiatică, naturală, care îţi va imbata simţurile şi va desfata papilele gustative.

Abia de curând am descoperit şi eu plăcerea  ceaiurilor şi , credeţi-mă , am renunţat  aproape cu totul la cafea.

Infuzia se face foarte simplu, pentru a prepară o ceaşcă de ceai, adăugaţi apă fierbinte ( 100°C) peste o linguriţă cu ceai (aproximativ 3 gr) şi lăsaţi la infuzat timp de 6-8 minute. Pentru Ice Tea folosiţi o cantitate dublă de ceai (6 grame) şi adăugaţi cuburi de gheaţă după infuzare.
Într-o carafă de sticlă adăugaţi câteva cuburi de gheaţă, felii subţiri de citrice şi un baston de scorţişoară. Turnaţi infuzia deasupra şi lăsaţi câteva minute să se întrepătrundă aromele.
Dacă doriţi puteţi îndulci aceste ceaiuri cu miere sau ștevie.
Serviți în pahare înalte decorate cu o felie de portocala.
Un ceai pentru orice moment al zile, care va desăvârși desertul adus la masa și va aduce zâmbetul pe buze prietenilor. Acest tip de ceai este perfect si pentru micii musafiri, pentru ca are un continut scazut de teina.


Tropical Storm este o explozie fructată, de arome ameţitoare şi gusturi jucăuşe. Ceaiul de fructe cu ananas conţine : bucăţi de mere, coajă de măceşe, bucăţi de banane, bucăţi de ananas, coajă de portocală şi sfeclă roşie.  Totul natural, fără coloranți sau conservanți si nu conține teina.

Din acest ceai aş prepara graniza.  Tropical Storm este o infuzie cu aromă exotică ce îţi va încânta toate simţurile cu mireasma ananasului.

După ce aş face infuzia, aş mărunţi gheaţă în robotul de bucătărie împreună cu o lingură de miere şi o lingură de votcă. Apoi aşa adugă infuzia şi aş servi graniza de ceai, în cupe de martini . Deasupra aş presară scorţişoară.
Acest ceai este perfect langa prajiturile exotice, cremoase, fine si cu gust de citrice.

Informații suplimentare:
  1. Ice Tea by Arta Ceaiului e 100% natural, contine doar bucati de fructe si frunze de ceai
  2. Ice Tea by Arta Ceaiului iti ajunge toata vara: comanzi sortimentele preferate din magazinul nostru online, ti le livram acasa in 24 – 48 de ore si le ai la dispozitie oricand ai chef sa te racoresti
  3. Ice Tea by Arta Ceaiului nu ingrasa, putand fi preparat fara zahar, sau adaugand o cantitate mica de miere sau indulcitor natural
  4. Ice Tea by Arta Ceaiului vine intr-o gama larga de arome, data de varietatea ingredientelor. Ai de ales intre combinatii inedite de fructe “autohtone”: capsuni, fructe de padure, mere, pere, sau fructe exotice: mango, ananas, papaya, portocale rosii, banana.
  5. Ice Tea by Arta Ceaiului se poate consuma atat in varianta fara teina de catre copii sau cei care vor sa reduca continutul de cofeina consumat, sau in varianta cu teina, pentru cei care vor sa se si energizeze in timp ce se racoresc.
  6. Ice Tea by Arta Ceaiului e foarte simplu de preparat, ai control total asupra intensitatii gustului si poti sa-l iei peste tot cu tine intr-o cana termos.

Comentarii